Nyomtatás

Puncs

Bécsi puncs

Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet (én még mindig az erdei mézet szeretem, de más fajta is jó, természetesen, ha nem túl aromás - a narancsos méz pedig abszolút a legjobb). Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. El tudjátok képzelni, milyen illata van? :) Melegítsük össze, és már ihatjuk is.

 

 

Karácsonyi puncs

Hozzávalók:

1,2 liter almabor vagy almalé

1 db fahéjrúd

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

0,5 dl méz

3 evőkanál friss citromlé

1 evőkanál reszelt citromhéj

 

4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.

Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük.
Puncsos tálban kínáljuk.
Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát.

 

Gyümölcsös puncs

Hozzávalók:

50 gramm gyümölcstea-keverék,

fél liter narancslé

6 evők. cukor,

4 rúd fahéj,

4 szegfűszeg,

1 evőkanál reszelt narancshéj,

7 dl vörösbor.

 

teakeveréket leöntjük fél liter forró vízzel, 10 percig állni hagyjuk,majd leszűrjük. A narancslét a cukorral, a fahéjjal , a szegfűszeggel és a narancshéjjal 5-10 percig forraljuk, leszűrjük, majd a gyümölcsteához keverjük. Végül a bort is hozzáöntjük. Kb.1,7 liter puncs lesz belőle. Lehet a bort is melegíteni hozzá, de hidegen is jó hozzáönteni.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014. június 02., hétfő 22:51

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned