Nyomtatás

Sörkifli

Hozzávalók: 

 

50 dkg liszt

3 dl tej

5 dkg élesztő

1 tojás + 1 a kenéshez

2-3 evőkanál tejföl

1 csapott evőkanál só

1 evőkanál cukor

1,5 dl olaj

olvasztott vaj

A tetejére:

szezámmag

köménymag

sajt

 

Elkészítés: 

 

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.

Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük. Tehetünk bele szalonna, tarja vagy sonkakockát is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb.. 200 fokon aranybarnára sütjük.

 

Forrás: 

 

http://www.mindmegette.hu

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned