Nyomtatás

Sonkás-fokhagymás tekercs

Hozzávalók: 

  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 6 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1evőkanál só
  • 1 csomag (11 gramm) szárított élesztő
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • kb. 30 dkg sonka
  • 20 dkg krinolin vagy virsli
  • 4 db lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 20 dkg sajt
  • őrölt bors
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag

 

Elkészítés: 

A tésztához a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd
hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, megkelesztjük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sonkát vékony kockákra vágjuk, és
kevés olajon megsütjük. A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és
1-2 percre rádobjuk a sonkára, őrölt borssal megszórjuk. Ha kész,
kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint,
belereszeljük a fej fokhagymát. A lilahagymát vékonyra szeljük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk,
megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lilahagymával,
sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.

 

Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél
órát. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot,
köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned