Nyomtatás

Töltött fasírt

Hozzávalók: 

·                             60 dkg darált hús

·                             10 dkg sajt

·                             10 dkg gépsonka

·                             2 db zsemle

·                             2 egész tojás

·                             1/2 csokor petrezselyem

·                             1 teáskanál oreganó

·                             1 mokkáskanál őrölt bors

·                            

·                             1 kis doboz paradicsompüré

·                             kevés zsemlemorzsa

Elkészítés: 

Megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, összegyúrjuk a darált hússal, a tojásokkal, a fűszerekkel, a sóval, a petrezselyemzölddel és a paradicsompürével. Egy konyharuhára fóliát terítünk, amit bevizezünk, erre egyenletesen kiterítjük a fasírtmasszát. Rárakjuk a vékony sonkaszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal. Felgöngyölítjük, mint a kalácsot. Óvatosan levesszük róla a fóliát, majd morzsával meghintjük, hústűvel megböködjük. Előmelegített sütőbe téve készre sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.

Megjegyzés: 

Sonka helyett lehet párolt gombával vagy párolt zöldséggel is tölteni, és reszelt sajt helyett lapka sajtot használni.

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned