Nyomtatás

Töltött hal

Hozzávalók: 

·                             1 nagyobb csuka,

·                             1 zsemle,

·                             1 tojás,

·                             3 fej hagyma,

·                             2 szál sárgarépa,

·                             3 kanál morzsa,

·                             só, cukor, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés: 

A megtisztított csuka bőrét óvatosan lenyúzzuk, úgy, hogy a feje rajta maradjon. A húst lefejtjük a csontokról, megdaráljuk, majd összekeverjük az áztatott zsemlével, a tojással, egy kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal. A masszával megtöltjük a halbőrt, ami kimaradt, abból vizes kézzel lapos gombócokat formázunk. Közben egy lábasba főni rakunk két nagyobb hagymát és a répákat, sóval, cukorral ízesítjük. Amikor a zöldség már puha, belerakjuk a töltött halat és a gombócokat. Fedővel lefedve lassú tűzön főzzük. A halat mélyebb tálra szedjük, köré rendezzük a gombócokat, sárgarépa szelettel, petrezselyem zöldjével díszítjük.

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned