Nyomtatás

Bajai halászlé

Hozzávalók: 

1 kg ponty, 
15 dkg hagyma, 
5 dkg házipaprika, 
2 dkg só, 
10 dkg paradicsom, 
5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 
2-3 cseresznyepaprika, 
4 adag gyufatészta

Elkészítés: 

 

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned