Nyomtatás

Ökörfarokleves

Hozzávalók: 

2 marhafarok,
10 dkg füstölt szalonna vagy füstölt sonka (nyers),
3 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zeller, 1 babérlevél,
kevés kakukkfű,
2 szegfűbors, 5 szem feketebors,
1 szerecsendió virág,
1 dl fehérbor,
ételizesítő, só

Elkészítés: 

 

A farkat megtisztítom a faggyútól és az ízeknél feldaramolom. Bő vízben, lassú forrással félpuhára főzöm. Beleteszem a finomra vágott hagymát, a füstöltszalonnát, a hagymákat egészben héjastul, a fokhagymát, a fűszereket és egy kevés sót. A végén beleöntöm a bort és kész.

Utoljára frissítve: 2015. április 06., hétfő 09:48

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned