Nyomtatás

Ballagás és tanévzáró a Buda Ernő Általános Iskolában

Ismét eltelt egy tanév. A nyolcadikosok számára utoljára szólalt meg az oly sokszor szeretett, vagy éppen ki nem állhatott iskolai csengő. Erzsi néni, az osztályfőnök még néhány percben megtartotta az utolsó osztályfőnöki órát, majd elindultak, hogy még egyszer körbe járják a jól ismert osztálytermeket.

A megszokott ballagási dalokat énekelve, elszoruló szívvel mentek teremről teremre, amelyeket most az ő tiszteletükre borítottak virágokkal társaik. Az alsóbb osztályosok nem titkolt irigységgel néztek rájuk, hiszen ők már átléptek egy akadályon, nekik ősztől már nem ebbe az iskolába kell reggelente bejönniük. Új iskolák, új kihívások, új társak várnak rájuk. Talán már ők is érzik, hogy nemcsak az iskola kapui záródnak be mögöttük, hanem a gondtalan gyerekkor is visszavonhatatlanul lezárul ezen a napon. Szülők és a rokonok töltötték meg az Olajbányász Művelődési Ház nagytermét ahol egy műsorral köszöntek el társaik, majd Cserti Anikó iskolaigazgató búcsúztatta őket.

Az ünnepély ezután tanévzáróvá vált, ahol sor került az év közben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalmazására, a dicsérő oklevelek átadására. Külön ki kell emelnünk Bekő Lucát, aki elnyerte a Buda Ernő emlékplakettet, amellyel minden évben azokat a tanulókat jutalmazzák, akik a legtöbbet és legmaradandóbbat tették az iskola hírnevének növeléséért.   

Utoljára frissítve: 2014. június 14., szombat 23:52

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned