Nyomtatás

Csönddel cserepezve - Antológia bemutató

Szűkebb tájegységünk kulturális életének egyik színfoltja a "Csönddel cserepezve" irodalmi antológia helyi bemutatója. A kötet Szemes Péter szerkesztésében jelent meg az elmúlt évben Lenti város várossá nyílvánításának 35. évfordulója alkalmából. Kiadásával teret kaptak a Pannon Írók Társasága Lenti Csoportja és a Csordás János kör tagjai, hogy bemutathassák alkotásaikat. Kölönös büszkeséggel tölt el bennünket, hogy községünk szülötte a gimnazista Lukács Iza is helyet kapott verseivel.

Iza munkája nem ismeretlen a helyiek előtt, hiszen már több alkalommal is bemutatta fiatal kora ellenére nagyon is elgondolkodásra késztető verseit. Mint azt a kötet szerkesztője elmondta, úgy állította össze a kötetet, hogy abban minden a tájegység szülötteként publikáló alkotó egyenlő módon jelenhetett meg. Szerencsés helyzet, hogy nagyon nívós művekből válogathatott, így büszkén ajánlotta a közönség számára az antológiát.

Ezen az estén Soós József, Geresits Gizella és Lukács Iza ajánlotta a kötetet, amelynek tartalmából Jánosi Zsuzsa és László Csaba előadásában kaptunk ízelítőt.

Utoljára frissítve: 2015. február 18., szerda 21:03

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned