Nyomtatás

Skót tojás

Hozzávalók:

6 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg kukoricapehely

A húsos bundához:
30 dkg darált hús
0,5 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál majoránna (tetszőleges)
só, frissen őrölt bors
olaj
mustár

Elkészítés:

1. 4 tojást forró vízben keményre főzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, az összezúzott kukoricapelyhet pedig egy másik edénybe szórjuk.

2. A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, és beburkoljuk velük a tojásokat.

3. A maradék 2 tojást felverjük, belemártjuk a húsba göngyölt tojásokat, majd meghempergetjük a lisztben, végül a kukoricapehelyben. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.

4. A tojásokat forró olajban aranybarnára sütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és melegen, mustárral tálaljuk.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned