Nyomtatás

Nyári diákmunka 2019-ben is

A korai munkatapasztalat és jövedelemszerzés elősegítésére, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése érdekében a Pénzügyminisztérium által ismét meghirdetésre kerül a „Nyári diákmunka” program.
A program egyben lehetőséget biztosít a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is. A munka révén szerzett korai sikerélmény pedig elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

A 2019. évi program 2019. július 1-től 2019. augusztus 31-ig tart, így tehát az ebben az időszakban kezdődő és befejeződő foglalkoztatás támogatható, a program részletes tájékoztatójában megfogalmazott feltételek mellett. A munkalehetőségek kétirányúak. Önkormányzati diákmunka esetén napi 6 órás munkavégzés szükséges, ez esetben a jövedelem a minimálbér 6 órára eső része (111.750 Ft/hó), illetve szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum 6 órára eső része (146.250 Ft/hó). A mezőgazdaság, vendéglátás és turizmus területén történő diákmunka esetén napi 8 órás munkavégzés szükséges, a jövedelem a minimálbér (149.000 Ft/hó) összege, illetve szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum (195.000 Ft/hó) összege.

A programra jelentkezés előfeltétele, hogy a 16-25 év közötti nappali tagozatos diák közvetítést kérőként regisztráljon a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya)
érvényes diákigazolvány, / az iskolai tanulmányok befejezése után a diákigazolvány visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolás
18 éves kor alatt szülői/törvényes képviselői hozzájárulási nyilatkozat
Jelentkezni 2019. június 1-től a lakó-, vagy tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet, melyek elérhetősége az alábbi linken található: https://illetekes.munka.hu/Default/LovásziDefault/Lovászi

(kormanyhivatal.hu)

Bővebb információ:

pdf   

Utoljára frissítve: 2019. május 17., péntek 14:16

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned