Nyomtatás

Egyszerű házi kenyér

Hozzávalók

  • 500 gramm finomliszt
  • 1/4 élesztő (vagy 1 tasak instant élesztő)
  • 2 dl langyos víz
  • 2 ek olaj (oliva, tökmag izlés szerint)
  • 1/2 tk só
  • 1 tk só (próbáltam ízvarázzsal is, úgy még finomabb)

Elkészítés

A leszitált liszt közepébe mélyedést csinálunk és abban felfuttatjuk az élesztőt a cukorral kb. 15 perc alatt.

Összedagasztjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amíg egy lágy, jól formázható tésztát kapunk.

Ha kész, meleg helyen pihentessük és hagyjuk kelni kb. 1 órát, amíg kétszeresére nem kel.

Megvágjuk a tetejét és 220 fokon nagyjából 1/2 óra alatt aranybarnára sütjük.

Utoljára frissítve: 2022. február 09., szerda 23:24

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned