Duci is dohányzott!

A gazolinról tudni kell, hogy az egy igen gyorsan illanó, benzinnél is könnyebb fajsúlyú folyadék, az olajat oldja. Olajjal szennyezett munkásruhát percek alatt lehetett foltmentesen kitisztítani. A gazolin beszerzése nem okozott gondot. Csak a tartály oldalán kellett megnyitni a csapot, alátenni a vödröt, elzárni a csapot, ha tele lett a vödör, nem volt szükség, sem engedélyre, sem különféle adminisztrációra. Mindezt tudta a Duci is, - sajnos így múlt időben! Szerettük, nagyon rendes fiú volt.

Szombat lévén, tisztálkodni kezdett, a pulóverján egy kis olajfolt virított, hát hozzáfogott az eltávolításához. A műszerész műhelyben dolgozott.

Miután a pulóvert kimosta egy vödör gazolinban, kitette az ajtó elé száradni. A pulóverből az olajfolt annak rendje-módja szerint a gazolin által el lett távolítva. A sípszó jelezte a munkaidő végét, Duci úgy ítélte meg, hogy a gazolin is végzett az olajfolttal, így behozta a száradó pulóvert, magára kapta, irány a kijárat, de előbb még rá kellett gyújtani, és itt volt a végzetes hiba, azt sem olvasta el, hogy a „nyíltláng használata, és a dohányzás szigorúan tilos”! A pulóverből még nem párolgott el minden gazolin! Tüzet fogott a tisztára mosott pulóver! A műhelyben volt még több tűzveszélyes anyag! Ez most már rögtön eszébe jutott! Kirohant a műhelyből. Ott nem is fogott tüzet semmi sem! Üzemi kár sem keletkezett.

Duci az ajtó előtt a fűben, porban lefeküdt, forgolódott. Látta ezt az egyik gépkocsivezető, azonnal egy pokrócot terített rá, így sikerült rövidesen eloltani. Azonnal az orvosi rendelőbe vitték. De itt sem volt szerencséje! Az orvos sehol! Nem volt található!

 

Egy ápoló kezdte meg az ellátását, ekkor értem én is a rendelőbe. Tetőtől-talpig végignéztem. A derekától lefelé, teljesen sértetlen volt. A szemöldöke, kissé megpörkölődött, a háta és a melle úgy nézett ki, mint aki erős napsugárzástól leégett. A vékony bőr rétegekben kezdett hámlani, hólyagosodni. Először még jól érezte magát, hallani sem akart a kórházi ápolásról, majd a kezelés közben fázásra panaszkodott, holott nagyon is meleg volt. Édes apám azonnal intézkedett, Ducit a Kanizsai kórházba szállították. Sajnos a 13.-ik napon elvesztettük. Letenyén van eltemetve!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Települési adatok

2024. január

0-17 éves 196
18-59 éves 612
60-99 éves 348
Összesen 1 156

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.05.27 - 2024.05.31-ig

Étlap 2024.05.20 - 2024.05.24-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine