Karácsonyi puncs
Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük.
Puncsos tálban kínáljuk.
Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát.
Gyümölcsös puncs
Hozzávalók:
50 gramm gyümölcstea-keverék,
fél liter narancslé
6 evők. cukor,
4 rúd fahéj,
4 szegfűszeg,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
7 dl vörösbor.
A teakeveréket leöntjük fél liter forró vízzel, 10 percig állni hagyjuk,majd leszűrjük. A narancslét a cukorral, a fahéjjal , a szegfűszeggel és a narancshéjjal 5-10 percig forraljuk, leszűrjük, majd a gyümölcsteához keverjük. Végül a bort is hozzáöntjük. Kb.1,7 liter puncs lesz belőle. Lehet a bort is melegíteni hozzá, de hidegen is jó hozzáönteni.