Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg margarin,
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 ev?kanál tejföl
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg édes gesztenyemassza
40 dkg édes vörösbaorban áztaottt aszalt szilva
10 dkg porcukor
4 ek. édes morzsa,
3 ek rum és 2 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd a porcukrot a tojássárgáját, a tejfölt és a sót hozzáadjuk, és jól összegyúrjuk. A tésztából bucit formázunk, és egy órára a hűtőszekrénbe tesszük pihenni. A töltelék alapanyagait keverőedényben összedolgozzuk. A tésztacipót félbevágjuk, majd félujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tölteléket is elfelezzük és egenletesen elterítjük a tésztán. Lazán feltekerjük, tojássárgájával kétszer átkenjük, és 210 C-os sütőben 45-50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük, végül meghintjük vaniliás porcukorral.