Hozzávalók:
· 5 dkg margarin,
· 30 dkg burgonya,
· 2 dkg só,
· 40 dkg liszt,
· 2 dkg élesztő,
· 5 dkg cukor,
· 3 evőkanál tej,
· sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral. A burgonyát főzd meg és törd át, majd dolgozd össze a liszttel, az élesztővel, a megolvasztott margarinnal és az 5 dkg cukorral. Az összegyúr tésztát letakarva keleszd a duplájára, majd nyújtsd ki belisztezett gyúródeszkán. Szabdald a tésztát 10x10 cm-es négyzetekre, töltsd meg a közepüket lekvárral, majd formázz belőlük kifliket. Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, majd negyed óra kelesztés után irány a 180 fokra előmelegített sütő. 20-25 erc alatt mosolygósra sülnek.