Rablóhús

Hozzávalók: 

8 nyárshoz:

A páchoz:

·                              4 ek. olaj

·                             só, bors

·                             1 ek. csípõs paprikakrém

·                             1 kk. pirospaprika

·                             1 g rozmaring (10 cm-es)

·                              2 ágacska kakukkfû

·                             4-5 gerezd fokhagyma

·                             2 közepes fej hagyma 

Továbbá:

·                             200 g sertéscomb

·                             200 g marha lapos hátszín

·                              8-16 mini-paradicsom

·                             1-1 piros, sárga és zöld húsú paprika

·                             100 g füstölt szalonna

·                             2 zsenge cukkíni (200 g)

·                             2 csõ csemegekukorica

·                             8-16 aprócska fej hagyma

·                             16 zsályalevél

·                             1 g rozmaring (10 centiméteres)

·                             1 + 2 ek. olaj

Elkészítés: 

1.               A páchoz az olajat, 1 kk. sót, 1/4 kk. frissen õrölt borsot, a paprikakrémet, a pirospaprikát, a rozmaring- és a kakukkfûlevélkéket,
az áttört fokhagymát, valamint a vékony karikákra gyalult hagymát összekeverjük.

2.               A sertés- és marhahúst 3x3 centiméteres kockákra vágjuk, és beleforgatjuk a pácba. Folpackkal gondosan letakarjuk, majd 12-24 órán át, olykor megkeverve a hûtõszekrényben pácoljuk-érleljük.

3.               Sütés elõtt megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A kicsumázott paprikákat és az egy centiméter vastagon felszeletelt szalonnát 3x3 centiméteres lapokra vágjuk. A hámozatlan cukkíniket két centiméter, a nyers kukoricacsöveket 3-4 centiméter vastagon felkarikázzuk. A hagymácskákat kettévágjuk, a zsályaleveleket és a rozmaringbóbitákat beleforgatjuk 1 ek. olajba (hogy meg ne égjenek).

4.               A húskockákat lecsepegtetjük, és papírkendõvel felitatjuk róluk a paprikás olajat. A “kellékeket” szorosan, a lehetõ legváltozatosabb sorrendben nyolc fémnyársra, vagy nyársszerûen megfaragott-kihegyezett 25-30 cm-es rozmaring-ágacskákra tûzzük. A húsdarabok mellé lehetõleg szalonna kerüljön, a nyársak végére pedig “masszívabb” anyag (pl. kukorica, hagyma), amely megtartja a felfûzött finomságokat.

5.               A nyársakat (ha nem szabad tûzön, faszénparázs fölött sütjük) nagyobb tepsibe fektetett rácsra helyezzük, tetejüket megöntözzük a maradék 2 ek. olajjal, és egy kevés vizet öntünk alájuk. Alufóliával lefedjük, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 20 percig pároljuk, végül a grillrács alatt, vagy a sütõt 220 fokosra felkapcsolva aranybarnára sütjük.

Friss kenyér, fóliában sült burgonya illik hozzá (ez utóbbihoz fokhagymával, zöldfûszerekkel, reszelt uborkával ízesített sajt-vajkrémet is kínálhatunk).

Italajánlat: jól behûtött sör, fröccs, vagy rozé.

Megjegyzés: 

 

Minél többféle hozzávalóból készítjük, annál változatosabb íz-hatásokat
érhetünk el – a “kompozíciót” a rendelkezésre álló finomságok és
pillanatnyi ihletünk határozza meg. Érdemes külön gondot fordítani
a színek harmóniájára, hogy a szem is megkaphassa a magáét!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Áldott húsvéti ünnepeket!

Minden Kedves látogatónknak
Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2023. január

0-17 éves 197
18-59 éves 636
60-99 éves 360
Összesen 1 193

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.04.01 - 2024.04.05-ig

Étlap 2024.03.25 - 2024.03.29-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine