Hozzávalók:
1 ökörfarok, hasonló súlyú ökörfejhús,
sonkaszalonna,
sűrített paradicsom,
zsír,
hagyma,
1 sárgarépa,
fokhagyma,
petrezselyem, zeller,
só, bors,
fanyar vörösbor, víz
Elkészítés:
Az ökörfarkat a csigolyáknak megfelelően felvágjuk. Hogy a levének is meglegyen a kellő sűrűsége, a farokéval egyező súlyú fejhúst darabokra vágunk és hozzáadjuk a farokhoz. Akár a minestránál, itt is összedolgozunk egy darab sonkaszalonnát hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és egy sárgarépával, a keveréket zsírban felolvasztjuk, majd a farkat és a fejhúst együtt feltesszük főni. Amikor a hús megbarnul, következik a sózás-borsozás, majd a fanyar vörösbor, amivel nyakon öntjük. Amikor a bor elpárolog, az egészet felöntjük sűrített paradicsommal, amelyet vízzel erősen felhigítottunk, majd szükség szerint utána is töltögetünk hozzá vizet