Ballagás és tanévzáró a Buda Ernő Általános Iskolában

Ismét véget ért egy tanév. A vakáció minden diákot boldogsággal tölt el, kezdődnek a nyári örömök, a pihenés és kikapcsolódás. De a végzősök számára ez volt az utolsó nap megszokott környezetükben, szemükbenn bújkáló szomorúsággal tekintettek egymásra és osztályfőnökükre a mindenki által lelkesen szeretett "Lajos bácsi"-ra. Aki annyi kirándulásra, országos tanulmányi versenyre és vetélkedőre vitte őket, aki segített az osztályközösség összekovácsolásában.

 Ma utoljára hallották a csengőszót, ami mindig másképp csengett, hiszen néha nehéz dolgozatok és feleltetések hívó szava, de minden kicsengetéskor felszabadult szabadságot jelentett. Egymásba karolva, virágokkal a kezükben járták végig az a jól ismert osztálytermeket, búcsúztak a még itt maradó barátoktól, iskolatársaktól. Rájuk szeptemberben egy másik közösség, új kihívások, új barátságok várnak. Talán most érezték meg először azt az érzést, hogy mit jelent az amikor lezárul az életükben egy olyan szakasz, ami már soha többé nem jöhet vissza, végérvényesen átlépnek egy küszöböt, ezzel közelebb kerültek a felelősséggel járó önállósághoz. A jól ismert ballagási dalokat énekelve vonultak át az Olajbányász Művelődési Házba, ahol könnyeikkel küszködve vettek búcsút egymástól és tanáraiktól.

Cserti Anikó igazgatónő köszönt el a ballagóktól és ismertette az elmúlt tanév jelentősebb sikereit. Külön kiemelte azt a 23 tanulót, akiknek csak jeles osztályzatok kerültek a bizonyítványaikba. De rajtuk kívül is nagyon sokan kaptak jutalomkönyveket és okleveleket jó munkájukért, sport és tanulmányi versenyeken elért eredményeikért. Külön ki kell emelnünk, hogy milyen sokan értek el jó helyezéseket az országos tanulmányi versenyeken. Ez igencsak dícséretre méltó, hiszen a gyerekek és az őket felkészítő tanárok olyan iskolák diákjait utasították maguk mögé, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy tudásukat a lehető legtöbb forrásból gyarapítsák, gazdagon felszerelt szertárakban és könyvtárakban készülhettek. Ezúton is gratulálunk nekik, további sikereket kívánva.

 

Utoljára frissítve: 2015. június 13., szombat 14:35

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Települési adatok

2024. január

0-17 éves 196
18-59 éves 612
60-99 éves 348
Összesen 1 156

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.07.22 - 2024.07.26-ig

Étlap 2024.07.15 - 2024.07.19-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine