Ballagás és tanévzáró a Buda Ernő Általános Iskolában

Ismét véget ért egy tanév. A vakáció minden diákot boldogsággal tölt el, kezdődnek a nyári örömök, a pihenés és kikapcsolódás. De a végzősök számára ez volt az utolsó nap megszokott környezetükben, szemükbenn bújkáló szomorúsággal tekintettek egymásra és osztályfőnökükre a mindenki által lelkesen szeretett "Lajos bácsi"-ra. Aki annyi kirándulásra, országos tanulmányi versenyre és vetélkedőre vitte őket, aki segített az osztályközösség összekovácsolásában.

 Ma utoljára hallották a csengőszót, ami mindig másképp csengett, hiszen néha nehéz dolgozatok és feleltetések hívó szava, de minden kicsengetéskor felszabadult szabadságot jelentett. Egymásba karolva, virágokkal a kezükben járták végig az a jól ismert osztálytermeket, búcsúztak a még itt maradó barátoktól, iskolatársaktól. Rájuk szeptemberben egy másik közösség, új kihívások, új barátságok várnak. Talán most érezték meg először azt az érzést, hogy mit jelent az amikor lezárul az életükben egy olyan szakasz, ami már soha többé nem jöhet vissza, végérvényesen átlépnek egy küszöböt, ezzel közelebb kerültek a felelősséggel járó önállósághoz. A jól ismert ballagási dalokat énekelve vonultak át az Olajbányász Művelődési Házba, ahol könnyeikkel küszködve vettek búcsút egymástól és tanáraiktól.

Cserti Anikó igazgatónő köszönt el a ballagóktól és ismertette az elmúlt tanév jelentősebb sikereit. Külön kiemelte azt a 23 tanulót, akiknek csak jeles osztályzatok kerültek a bizonyítványaikba. De rajtuk kívül is nagyon sokan kaptak jutalomkönyveket és okleveleket jó munkájukért, sport és tanulmányi versenyeken elért eredményeikért. Külön ki kell emelnünk, hogy milyen sokan értek el jó helyezéseket az országos tanulmányi versenyeken. Ez igencsak dícséretre méltó, hiszen a gyerekek és az őket felkészítő tanárok olyan iskolák diákjait utasították maguk mögé, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy tudásukat a lehető legtöbb forrásból gyarapítsák, gazdagon felszerelt szertárakban és könyvtárakban készülhettek. Ezúton is gratulálunk nekik, további sikereket kívánva.

 

Utoljára frissítve: 2015. június 13., szombat 14:35

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Települési adatok

2022. január

0-17 éves 192
18-59 éves 649
60-99 éves 360

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2023.01.23 - 2023.01.27-ig

Étlap 2023.01.30 - 2023.02.03-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felújítás miatt ideiglenesen zárva!
Várható nyitás: 2023. március 1.

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614
 
Joomla templates by Joomlashine