Pirított gomba

Hozzávalók:

  • 800 g csiperke gomba,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kanál olasz fűszerkeverék,
  • olívaolaj,
  • só,
  • őrölt fekete bors,
  • 40 ml balzsamecet.

Elkészítés:

Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.

Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Települési adatok

2024. január

0-17 éves 196
18-59 éves 612
60-99 éves 348
Összesen 1 156

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.05.27 - 2024.05.31-ig

Étlap 2024.05.20 - 2024.05.24-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine