Az öreg Hudán vendéglője

Számtalan olyan ember dolgozott az olajiparban, akinek neve szinte minden történetben megjelenik. Közéjük tartozik Hudán Bandi bácsi is, aki az autószerelő műhelyben dolgozott.

Akkumulátor töltő és gumijavító műhelye külön kis rezidenciát biztosított számára, minden kényelemmel felszerelve. Nem meglepő tehát, hogy a műhelyek környékét gyakran finom illatok járták át, az öregúr ebédet főzött. Persze ez a tréfamestereknek is szemet szúrt, elhatározták, hogy megviccelik az öreget, valamilyen ürüggyel elcsalták a műhelyéből és jóízűen felfalták az ebédjét.

Miután ezt a játékot többször is eljátszották, a kárvallott bosszút esküdött. Az egyik alkalommal gondosan felkészítette a pörköltet, majd miután majdnem elkészült, hagyta magát a többiek által elcsalni. Több sem kellett az éhenkórászoknak! Rögtön megrohanták a műhelyt és buzgón ebédelni kezdtek! Hamar megállapították, hogy az öreg ma különösen jól eltalálta a pörköltet. Már az utolsó falatoknál tartottak, amikor Bandi bá visszatért és diadalmasan közéjük hajította a műhely tarka macskájának bőrét....:

 

- Nesztek! Most legalább már tudjátok, hogy mit ettetek! - kiáltotta kárörvendően. A jóllakott társaság pedig elzöldűlt arccal kereste a csendes sarkokat, hogy könnyítsen háborgó gyomrán.

 

Az öreg nagyon finom ember volt. Noha akkor még az volt a szokás, hogy mindenki a napi sajtót használta wc papír gyanánt, neki ez nem felelt meg. Rendszeresen hazulról hordta a papírtekercseket, hogy a munkahelyén sem szenvedjen hiányt. Persze ez a kollégáknak is megtetszett és rendszeresen megdézsmálták a készletet. Nem meglepő tehát, hogy Hudán néni egy idő után szóvá tette, mintha túlságosan gyorsan fogynának a tekercsek!

 

A ravasz öregúr persze gyorsan végére járt a dolognak! Fogott egy különösen erős cseresznyepaprikát és gondosan preparálta a papírt, majd várta a hatást. A rossz nyelvek szerint a tettesek seggen ülve radíroztak a műhely előtti betonon...

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Települési adatok

2024. január

0-17 éves 196
18-59 éves 612
60-99 éves 348
Összesen 1 156

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.05.27 - 2024.05.31-ig

Étlap 2024.05.20 - 2024.05.24-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine