Különleges parfüm a gépíróknak

Abban az időben a műszerészműhelyben peregtek napjaim, éltem az olajosok mindennapi életét. Egyik feladatom a gázátadó állomások karbantartása volt, ahol bizony gyakran kerültem kapcsolatba azzal az anyaggal, amivel a földgáz szagosításáról gondoskodnak. Az etil-merkaptán tömény állapotban hihetetlenül büdös tud lenni! Az a fokhagymás, döglött görény szag teljesen beleette magát a szerszámokba, az ember bőrébe. Egy-egy ilyen művelet után napokig érezni lehetett, gyakran előfordult, hogy ha valahova beléptem valamilyen munkát végezni, ott rögtön zárták a gázcsapokat, szellőztettek, mert azt hitték, hogy gázszivárgás van!

Történt egyszer, hogy egy ilyen alkalommal az irodába kellett mennem, egy fénymásoló gépet javítani. A gépíró lányok bizony nem voltak hozzászokva ehhez az "illathoz". Prüszköltek, szellõztettek és tréfásan kérték, hogy ha legközelebb hozzájuk kell mennem, akkor ebbõl az anyagból feltétlenûl vigyek nekik! Persze nekem sem kellett kétszer mondani! A legközelebbi karbantartásnál egy kis üvegcsét megtöltöttem és miután telefonon rájuk kérdeztem, hogy komolyan gondolják-e, bevittem nekik!

 

Mami, mindenki kedvenc gépírónője éppen nem volt a helyén, így a kaján hölgyek az õ asztala alá rejtették az üvegcsét. Ráadásul még a kupakot is gondosan meglazították! Ami ezután következett azt igen nehéz leírni! A lányok derékig kihajolva próbáltak levegőhöz jutni, miközben kuncogva várták Mami visszatérését. Mivel én már hozzá voltak szokva ehhez a penetráns illathoz, nekiálltam kitakarítani a stencílgépet. Hamarosan megérkezett az áldozat! A lányok az ablakban hol hahotáztak, hol öklendeztek, Mami pedig tűvé tette az egész irodát, hogy honnét jön ez a bűz! Persze ez az egész olyan hangzavarral járt, hogy az emeletről is leszaladtak a fiúk kíváncsiskodni, hogy mi ütött a lányokba! A nagy vircsaftra aztán hamarosan a János bácsi a rendészünk is belépett. Neki ebben az esetben szerencséje volt, mert mint többen is mondták, valami problémája volt az orrával, így teljesen érzéketlen volt a szagokra. Nem is nagyon értette a nagy jókedv okát, talán azt hihette, hogy a szokásos pálpusztai sajtos meglepetést dobták be a gépírók! Egy ideig mosolygott a nagy sürgésen, majd odakacsintott nekem és a zsebéből elővett laposüvegből néhány csepp törkölypálinkát locsolt a Mami székére! Szegény János bácsi! Hogyan is hihette, hogy abban az elképesztő bűzben bárki is megérezheti a pálinkaszagot!

 

Természetesen soha többé nem tartottak igényt a lányok erre az illatszerre!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2023. január

0-17 éves 197
18-59 éves 636
60-99 éves 360
Összesen 1 193

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.04.15 - 2024.04.19-ig

Étlap 2024.04.22 - 2024.04.26-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine