Kemény téli időszak következik. A zord, jeges mínuszokban a kinn tartott, utcán sétáltatott állatokra komolyabban oda kell figyelnünk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a házi kedvencek, a szabadban élő állatok rosszul tartása, éheztetése, fagyása. Az állatkínzás bűncselekmény, amiért letöltendő börtön is járhat.

A nagy hidegben kint tartott kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget, javasolja Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Életmentő ilyenkor a hőszigetelt kutyaház. Napközben többször ellenőrizzük az állat ivóvizes tálát, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni. Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő hatására nem csökken le kedvenceink mozgásigénye. Minden nap szánjunk időt a velük való sétára, játékra. Az utcákon sok kóbor állat kószál. Aki csak tud, az fogadjon be közülük egyet. A www.orpheus.hu oldalon sok hasznos állattartási és állatvédelmi információ lrhető el.

Az első világháborút lezáró trianoni diktátumot követő zavaros állapotokat kihasználva sokan próbáltak még nagyobb darabot kiszakítani hazánkból. Így tettek azok a szerb szabadcsapatok is akik a Kerka vonalát jelölték ki új határnak és ennek nyomatékot adva őrhelyeket foglaltak el a hegyi kápolnánál és vérszemet kapva a faluban is. Hős elődeink megelégelték ezeket az állapotokat és fegyverrel verték ki őket, elüldözve a trianoni határon túra! Ezen a hétvégén nekik állítottunk emléket azzal, hogy nyomukban mi is végigjártuk akkori útjukat.

A Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület hívta meg az érdeklődőket a Magyar Kultúra Napja alkalmából az Olajbányász Művelődési Házba. Egy rövid, de változatos műsorral fogadták a megjelenteket, amelyben a Mixolid kamarakórus dalai mellett szavalatok és próza is színesítette az előadást.

A Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület hagyományosan a tekézőben tartja évi első közös rendezvényét. Könnyed sportolás mellett folyik a beszélgetés, adomázás. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a forralt bor, pogácsák és a zsíroskenyér sem.

Meghívó

Immár 16. alkalommal rendezte meg a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület a Falukarácsonyt. Idén is nagyon sokan tartották fontosnak ezt a ünnepet. Nagy megtiszteltetést ez nekünk, szervezőknek, szereplőknek.

 

Képeinket Jánosi Áron készítette

Immár a 2. adventi gyertya meggyújtására hívta a község lakóit a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület. A házigazda szerepét ezúttal Jánosi Ferenc, az egyesület elnöke vállalta magára.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 27. § (5) bekezdésének 2017. szeptember 1-től hatályos módosítása szerint a hálózati csatlakozást a hálózati csatlakozási szerződés megkötését követően a hálózati csatlakozási szerződés rendelkezései szerint az igénybejelentő saját beruházásban is megvalósíthatja. Azaz megrendelheti olyan szakembertől aki megfelel az előírt követelményeknek és bejelentette tevékenységét a központi nyilvántartásba.

Meghívó

Meghivo171210

18. oldal / 27

Áldott húsvéti ünnepeket!

Minden Kedves látogatónknak
Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2023. január

0-17 éves 197
18-59 éves 636
60-99 éves 360
Összesen 1 193

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.04.01 - 2024.04.05-ig

Étlap 2024.03.25 - 2024.03.29-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine