Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
0.25 l sör
só, bors, olaj
1 evőkanál liszt
tejszín
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, olajon megpároljuk. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük a sörrel, sózzuk, borsozzuk. Főni hagyjuk. Ha megpuhult a hús, kiszedjük, a hagymás-sörös szószt lisztes tejszínnel habarjuk, majd leturmixoljuk. Rottyanás után a húsokat visszatesszük, és kész is.
Jól illik hozzá például tócsni vagy krokett köretnek.
Megjegyzés:
A sörben értékes fehérjét és B-vitaminokat találunk azonban még így sem lesz igazi "egészség-recept" ebből az ételből. Inkább kulináris élvezetekre vágyóknak, mintsem egészséges életmód követőinek ajánlható.
Hozzávalók:
1 db póréhagyma
2 db paprika
1 db erős paprika
1 db nagy répa
1 db kínai kel
600 g jércemell
csapott evőkanál étkezési keményítő
szójaszósz
gyömbér
kevés fokhagyma
só
200 g üvegtészta
Elkészítés:
Előző nap a csíkokra vágott csirkemellet a szójaszósszal és a keményítővel bepácoljuk.
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk. Előmelegített wookban olivaolaj hozzáadásával a pácolt csirkemellet megsütjük, hozzáadjuk a zöldséget és tovább pirítjuk. Fűszerezzük, sóval ízesítjük, kevés szójaszószt adunk hozzá.
Kifőtt vagy kisült üvegtésztára halmozzuk az enyhén szaftos jércénket.
Hozzávalók:
4 rántani való csirke-alsócomb
8-10 nagy gerezd fokhagyma
tej
1 kisebb vöröshagyma
2 kicsi egész tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
őrölt feketebors
pirospaprika
Elkészítés:
Sütés előtti este hosszúkás tálba,
egymás mellé fektetjük a megmosott csirkecombokat. Legkevesebb 6 gerezd
fokhagymát lereszelünk vagy szétzúzunk (esetleg vegyesen), és kb. 4 dl
tejjel jól elkeverjük. Ezt ráöntjük a combokra úgy, hogy legalább félig
ellepje azokat. Szükség esetén pótoljuk a tejet, de ilyenkor kanállal
párszor belekavarunk a tálba. A másnapi sütésig hűtőszekrénybe téve,
lefedve, s néhány óránként megfordítva pácoljuk a combokat.
Közben készül a köret is
Sütés előtt fél órával konyharuhával leitatjuk a tejet a húsról, majd
megsózzuk, megborsozzuk (a bőre alatt is!), és állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a panírt: mély edényben felverjük az egész
tojásokat, belereszeljük a lehéjazott vöröshagymát és a maradék
fokhagymagerezdeket.
Egy tányérba lisztet szórunk (kb. 5 dkg), egy másikba pedig
zsemlemorzsát (kb. 8 dkg), utóbbihoz pedig belekeverünk egy teáskanál
őrölt pirospaprikát.
A fél óra elteltével bepanírozzuk a combokat: először lisztbe, aztán a
hagymás tojásba, végül a paprikás zsemlemorzsába forgatjuk, utóbbit
kicsit rá is nyomkodjuk, majd sütésig tálcára tesszük.
Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj,
25 dkg bacon,
1 mk. õrölt bors,
1 kk. majoranna
Elkészítés:
A májakat megtisztítom a szívektõl, epétõl, mindegyik májat kettészedem. Összekeverem a borssal és a majorannával, majd mindegyik fél májat egy-egy baconszeletbe tekerem. A kis csomagocskákat fogpiszkálóval megtûzöm, majd tepsibe téve forró sütõben 20-25 perc alatt készre sütöm. Hidegen tálalom, de melegen is kitûnõ.
TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00019
Kalandozások a Kerka-völgyében
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben (Sajtóközlemény)
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Közétkeztetés fejlesztése Lovászi községben
VP6-7.2.1-7.4.1.1-16
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben
TOP-3.2.1-15-ZA1-
2016-00032
Lovászi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése
KÖFOP- 1.2.1- VEKOP- 16-
2016-00273
Lovászi Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
EFOP-1.5.3-16-
2017-00069
Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban
Lovászi Önkormányzat külterületi helyi közútjainak fejlesztése
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00007
Lovászi Gondozási Központ energetikai fejlesztése
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00027
Buda Ernő Körzeti Általános Iskola energetikai fejlesztése
Jánosi Zsuzsanna polgármester
Testületi tagok:
Kondákor Csabáné alpolgármester
András Csabáné képviselő
Szabó Zilia képviselő
Kománovics Péter képviselő
Páli Tibor képviselő
Simon András képviselő
Elérhetőség: 06-30/237-1334
Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Orsós Attila elnők
Orsós Attiláné eln.hely.
Orsos Klaudia képviselő
Elérhetőség: 06-30/393-7879
2024. január
0-17 éves | 196 |
18-59 éves | 612 |
60-99 éves | 348 |
Összesen | 1 156 |
Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata
Étlap 2024.11.25 - 2024.11.29-ig
Étlap 2024.12.02 - 2024.12.07-ig