Hozzávalók
Elkészítés
A leszitált liszt közepébe mélyedést csinálunk és abban felfuttatjuk az élesztőt a cukorral kb. 15 perc alatt.
Összedagasztjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amíg egy lágy, jól formázható tésztát kapunk.
Ha kész, meleg helyen pihentessük és hagyjuk kelni kb. 1 órát, amíg kétszeresére nem kel.
Megvágjuk a tetejét és 220 fokon nagyjából 1/2 óra alatt aranybarnára sütjük.
Alapanyagok:
25 g élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
3 dl barna sör
1/2 kg teljes kiőrlésű rozsliszt
1/4 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg napraforgómag
10 dkg lenmag
25 dkg zab/rozspehely
15 dkg almarost (gyümölcscentrifugában ami marad, de krumplinyomón kinyomkodott reszelt alma is megteszi, a levét pedig igyák meg, vagy dobják ki)
3 teáskanál só
olaj és liszt a jénai kikenéséhez
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben (Sajtóközlemény)
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Közétkeztetés fejlesztése Lovászi községben
VP6-7.2.1-7.4.1.1-16
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben
TOP-3.2.1-15-ZA1-
2016-00032
Lovászi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése
KÖFOP- 1.2.1- VEKOP- 16-
2016-00273
Lovászi Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
EFOP-1.5.3-16-
2017-00069
Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban
2021. január
0-17 éves | 179 |
18-59 éves | 641 |
60-99 éves | 340 |
Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata
Étlap 2022.05.30 - 2022.06.03-ig
Étlap 2022.05.23 - 2022.05.27-ig
Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására.